A nyári munkák/elfoglaltságok miatt, igazából nem jut időnk új receptek készítésére, ezért elkezdem az Andalúz főzőkurzusról szóló, képes és receptes beszámolókat.
A főzőkurzuson úgy vehettem részt, hogy az Egy Csipetnyi Andalúzia receptversenyére neveztem a mediterrán tapas tállal. A receptem elnyerte a zsűri tetszését, és így bekerültem abba a szerencsés csapatba aki részt vehetett az Enrique által vezetett főzőkurzuson. Dél-spanyol alapanyagok, mediterrán ízvilág és csupa tűz, lendület. Elsőként az előétel/ leves:
CÉKLA SALMOREJO SERRANO SONKÁVAL ÉS
FÜRJTOJÁSSAL
HOZZÁVALÓK 4 FŐRE
A salmorejohoz:
1 kg érett paradicsom
250 g kenyérbél
1 fokhagymagerezd
Sherry borecet
Extra szűz olívaolaj és só
2 főtt cékla
Köret
200 g serrano sonka
200 g kecskesajt
4 főtt fürjtojás
Friss menta
Elkészítése:
A Salmorejo
Belerakjuk a kenyérbelet egy tálba és
hozzáadjuk a fokhagymát, a két kanál sherry borecetet és a meghámozott és
feldarabolt paradicsomot, egy csipet sót, és egyharmad pohárnyi extra szűz
olívaolajat. Összeturmixoljuk és átszűrjük.
Céklasalmorejo
A már elkészített salmorejo felét egy tálba
öntjük, belerakjuk a már főtt céklát és összeturmixoljuk. Letakarjuk a tetejét folpackkal
és mindkét krémet a hűtőbe tesszük.
Köret
A kétféle salmorejot egy-egy leveses tálba
merjük. A tradicionális salmorejo tetejére apróra vágott sonkát, míg a
cékláséra kecskesajtot morzsolunk. A tetejére pedig egy kis fürjtojás kerül és
néhány mentalevél.
Jó étvágyat hozzá!
Max
Az eredeti receptet az Extenda biztosította.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése